Offshore windproject doet beroep op de expertise van Altrad Services

De Iberdrola-groep bouwt zijn tweede grote offshore windproject in de Baltische Zee: de Baltic Eagle. Deze nieuwe installatie van 476 megawatt (MW) ligt voor de kust van Duitsland en zal 475.000 huishoudens van duurzame energie voorzien.

De tijdspuzzel

ALTRAD SERVICES Benelux voorzag de steigers en de krimpfolie rond de jacket (voetconstructie) van het offshore platform zodat de laswerken en de schilderwerken veilig uitgevoerd konden worden. De krimpfolie maakt het mogelijk om weersonafhankelijk te werken en dat was essentieel gezien de timing een belangrijke factor was. De jacket moest immers klaar zijn op het moment dat het  transportschip arriveerde bij de scheepswerf om de jacket naar de Baltische Zee te vervoeren. Er was geen marge voor vertraging.

Ingenieurs op het voorplan

De klant koos voor Altrad wegens onze ervaring met dergelijke projecten en ook omwille van onze engineering-expertise. Op voorhand werd het al duidelijk dat complexiteit van het project een andere manier van werken vereiste.

De ingenieurs voorzagen een aangepast werkmodel waarbij de jacket niet helemaal werd ingepakt, maar wel gefaseerd. De voorstudies toonden aan dat deze werkwijze in dit specifiek geval het meest efficiëntste en kosten besparend zou zijn.

 

Het project werd intussen met succes afgerond.

Team ALTRAD SERVICES Benelux:

Engineering: Kevin Ongena & Sven Van Puymbroeck

Projectleider: Lars Vranckx

Ga terug

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×