Altrad voert steigerwerk en isolatie uit aan toren van Zeeland Refinery (NL)

Voor Zeeland Refinery (NL) speelt energie-efficiëntie een belangrijke rol in hun duurzaamheidsdoelen. Ze zijn een van de meest energie-efficiënte raffinaderijen van Europa. ALTRAD SERVICES Benelux ondersteunt die inspanningen met het isolatieproject van een hoge toren.

Wat omhelsde het project?

ALTRAD plaatste vrijstaande steigers in en rond een hoge toren van 55 meter. Op deze manier kunnen nu de corosion under insulation (CUI) werkzaamheden uitgevoerd worden, om de toren future proof te maken.

In samenwerking met firma Vogel werden er tekeningen en berekeningen gemaakt wat resulteerde in een grote, stevige steiger van om en bij de 12000 m3. De vrijstaande steiger is voorzien van 205 betonblokken van elk 1000 kg om de stabiliteit te waarborgen.

Een ander deel van het project bevatte het verwijderen van de bestaande isolatie aan de toren alvorens de cui aangevat werd en ook het opnieuw isoleren en beplaten van de toren.

Het de bedoeling dat er in fases van 4 meter geconserveerd en aansluitend geïsoleerd wordt volgens de CINI-standaarden, met als doel het gehele project tegen eind 2023 te kunnen afronden.

De liftbot als hulp

Voor het bouwen van deze hoge steiger maakte het 6 koppig Altrad-team gebruik van de liftbot die het werk aanzienlijk gemakkelijker maakte. De liftbot hielp enorm om de grote hoeveelheid materiaal op grote hoogte te brengen, naar ieders tevredenheid.

Team Altrad

  • Projectleider: Danny Grotendorst
  • Uitvoerder: Ugur Oren
  • Voorman: Pawle Palej / Omer Kurk

Ga terug

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×