Chroom-6 behandeling van bovenloopkraan

Deze zomer had Altrad Services Benelux een scherpe deadline om een klus te klaren bij de betonvestiging van Van Wijnen in Heerenveen (NL). Op 3 weken tijd moest een bovenloopkraan behandeld worden maar dat was niet zonder risico.

Bij analyse van het project, bleek de kraan vroeger behandeld te zijn met chroom-6. Chroom-6 is een metaal dat, net als chroom-3, voorkomt in natuurlijke mineralen. Al bij geringe blootstelling kan het cellen beschadigen en tumoren veroorzaken. Blootstelling gaat via de huid of door inademen en inslikken en dus kon het in de vorm van verfnevel of stofdeeltjes gevaar opleveren voor de gezondheid van onze medewerkers.

Hoe pakte Altrad dit aan?

In opdracht van Bijlsma werden eerst steigers gebouwd om veilig de corrosie te kunnen stralen. De schuurwerkzaamheden werden uitgevoerd met een vacuümstraler met afzuigsysteem waardoor het gevaarlijke chroom-6 zich niet in de lucht kon verspreiden. Na de straal en mechanische werkzaamheden bracht Altrad Services Benelux 3 lagen nieuwe coating op aan om de bovenloopkraan in de toekomst onderhoudsvriendelijk te houden.

Binnen een krappe timing, leverde ons team een mooie prestatie en kon de kraan na het bouwverlof zonder onderbreking opnieuw in dienst genomen worden.

Projectleider: Jarno Bergsma

Conserveren onder leiding van uitvoerder Dick Willems

Steigerbouw onder leiding van uitvoerder Tjeerd Hoogsteen

Ga terug

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×