Turnaround gestart op Total Energies Olefins Antwerp

De op twee na grootste raffinaderij van Europa deed op Altrad beroep voor het realiseren van steigerbouw en isolatie. Onze medewerkers hebben zich de voorbije maanden hard ingespannen om alle voorbereidende werkzaamheden rond te krijgen voor de aftrap van de turnaround van TEOA.

Wat is een turnaround in feite?

In industrieën die voor hun productie afhankelijk zijn van grote installaties, worden regelmatig geplande stops, ofwel shutdowns, georganiseerd. Tijdens deze stops worden meerdere installatiedelen buiten bedrijf gesteld om de belangrijkste onderhoudstaken uit te voeren, de ‘Turnaround’.

Dit onderhoud van de installaties is noodzakelijk voor het behoud en om de duurzaamheid te garanderen.

Het proces bevat de volledige cyclus van voorbereidende werken waarbij veel (externe) mensen en partijen betrokken zijn en onder grote tijdsdruk veel werkzaamheden verrichten. Het is dus noodzakelijk dat de voorbereiding zo snel en efficiënt mogelijk wordt voltooid. Want elke dag dat een installatie uit bedrijf is, betekent dat géén productie en kost het veel geld.

Hoe ging het Altrad-team te werk?

Om de revisie van de unit mogelijk te maken, begon vorig jaar eerst het engineeringswerk om 7 torens in de steigers te zetten rond de bestaande installaties van de klant. In november begon dan de opbouw van de 90.000kub aan steigermateriaal.

Wat was hier de uitdaging?

De collega’s bouwden niet alleen heel veel steigers op vaak erg compacte oppervlaktes met moeilijke inplantingszones, maar ook in de hoogte (60à70mh) en dat terwijl de fabriek operationeel was. Met een gemiddelde groep van 70 professionelen werd dit huzarenstukje tot een goed einde gebracht, mooi op schema.

Fase 3

We staan aan het begin van fase 3 van deze turnaround van en het is belangrijk om de blijvend te focussen op veiligheid en kwaliteit om de volgende mijlpaal succesvol te bereiken.

Intussen feliciteerde TEOA ons ook al als partner/contractor van de week en dat was een uitdaging gezien de massale activiteiten die nu aan de gang zijn.

Op dit moment worden de inwendige steigers rond de installaties verplaatst, naargelang de werkzaamheden vorderen. Daar zit ook de demontage en daarna de assemblage in van de isolatie door onze eigen mensen.

Een opsteker

Nog nooit werd aan het 1 contractor gegund om zeer specifiek Foamglas isolatie te verwijderen en te assembleren. Nog maar eens het bewijs van het vertrouwen in onze mensen!

Team Altrad

Projectleider steigers: Thomas Van den Heuvel

Projectleider isolatie: Kevin Roovers

Werfleider: John Goetheer

Werfleider: Mohammed Islam

Safety Supervisor: Abzik Abdeslam

Team Engineering

Ga terug

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×