Start bouw nieuw pand Altrad Hertel in Waalhaven Pier 4

25 april 2019

De eerste paal voor het nieuwe pand van industrieel dienstverlener Altrad Hertel Industrial Services, onderdeel van Altrad Services Benelux, is in de grond geslagen. Eind dit jaar zal het bedrijf de nieuwe locatie in het Rotterdamse Waalhaven Pier 4 kunnen betrekken.

Fred Schuijt, Directeur Industrie Altrad Hertel Nederland: “Vol trots kunnen wij melden dat we gestart zijn met de realisatie van ons nieuwe kantoor op deze geweldige locatie. Vanwege de centrale ligging in het Rotterdams havengebied verwachten wij een duurzame synergie te bereiken in het samenwerken met onze opdrachtgevers.”

Samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam
Het Havenbedrijf Rotterdam en Altrad Hertel werken al enige tijd samen om de verhuizing mogelijk te maken. “We zijn zeer gelukkig met de keuze van Altrad Hertel voor de Waalhaven”, aldus Ronald Paul, Chief Operating Officer van het Havenbedrijf Rotterdam. “We ontwikkelen daar hét maritiem, industrieel en logistiek servicecluster van Rotterdam. De komst van een belangrijke speler als Altrad Hertel is echt een aanwinst.”

Slimbouwen
De locatie aan de Opijnenstraat in de Waalhaven wordt het Nederlandse hoofdkantoor. Het pand krijgt een transparante en industriële uitstraling. Samen met Jos Lichtenberg, emeritus-hoogleraar Product Ontwikkeling Bouw (TU Eindhoven) en grondlegger van het ‘slimbouwen principe’, is een concept ontwikkeld waarin prettig (samen)werken centraal staat, met onder andere spreekkamers, stilteruimtes en informele ontmoetingsplekken.

De realisatie van het pand is een samenwerking van onder andere RoosRos Architecten en constructeur IMd. Het betonwerk (fundering en gestorte werkplaats- en kantoorvloeren) komt van Van Berlo, terwijl Dijkstaal voor de hoofdstaalconstructie, werkplaatstrap, kanaalplaatvloeren, stalen dakplaten, gevelbeplating en roosterluifels verantwoordelijk is. Alkondor maakt de transparante gevels. Kuijpers levert de installaties en Oranjedak de dakbedekking. Voor de afbouw aan de binnenzijde is Kwakman aan zet. Het grondwerk en de terreininrichting is in handen van Kruiswijk.

Metamorfose Waalhaven
De Waalhaven heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende metamorfose ondergaan. Samen met de gemeente en het bedrijfsleven ontwikkelde het Havenbedrijf Rotterdam dit gebied tot hét maritiem, industrieel en logistiek servicecluster van Rotterdam. De openbare ruimte is opgeknapt, de bereikbaarheid (met het openbaar vervoer) vergroot en de verkeersdoorstroming verbeterd.

De Waalhaven ligt midden in het maritiem en offshore cluster van de Rotterdamse haven en op een steenworp van twee sterke industriële clusters: Botlek en Europoort. De bedrijven in de Waalhaven vullen elkaar aan en versterken elkaar. Hun onderlinge samenwerking legt een stevige basis voor economische slagkracht. Ze liften mee op de verwachte groei in het offshore-cluster en de steeds grotere ladingstromen van en naar de Rotterdamse haven.

Van isolatie tot schilderwerk
Altrad Hertel is, als onderdeel van Altrad Services Benelux, een full-service onderhoudspartner voor industriële opdrachtgevers. Ze levert onder andere diensten op het gebied van isolatie, werken op hoogte, thermografie, schilderwerk en asbestverwijdering en heeft een sterke positie in de Rotterdamse olie- en (petro)chemische industrie. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf maakt sinds 2015 onderdeel uit van de Franse Altrad Group; een organisatie met meer dan 40.000 medewerkers in meer dan honderd landen.

Vragen of meer info?

Contact Hertel

Recente berichten

Altrad Services Benelux wint Safety Award 2019 Danone Nutricia Altrad Services Benelux druk aan de slag bij ureumfabriek OCI Nitrogen Altrad Services Benelux: veiligheid zit in ons DNA Een snelle en veilige toegang op grote hoogte De juiste mensen op de juiste plek VSB lanceert infographic Richtlijn Steigers Van harte gefeliciteerd Tim en Wietze Altrad Balliauw wint Contractor Safety Board Award 2018 van RWE Altrad Hertel feliciteert haar professionals met het behalen van de CINI-certificering Plaatwerkerij Altrad Services Benelux in Rotterdam en Wijnegem: specialisten in industriële isolatie Altrad Hertel Industrial Services winnaar AVR veiligheidstrofee Stoomtracing onderdeel van 5-jarig onderhoudscontract Emerald Kalama Chemical RWE prijst veiligheidsbewustzijn van Altrad Services Benelux bij werkzaamheden Amercentrale ISOLATIE-magazine publiceert artikel over Altrad Hertel-project bij Gunvor Petroleum Altrad Hertel Industrial Services tekent 5-jarig contract met Afvalenergiebedrijf AVR Rope Access-specialisten van Altrad Hertel brengen netting systeem aan voor afvalenergiebedrijf AVR Altrad Hertel Rope Access-technici: “een zeer kundig team” Steigerconstructie met kunststof panalen verbetert koeling compressor station Gasunie Resultaten Q3 Altrad Groep: “Benefitting from cost synergies and growth opportunities” Assistent-projectleider Amber Marijs neemt Safety-award in ontvangst tijdens TA IS2018 Gunvor Altrad Services Benelux: Altrad Balliauw Groep, Altrad Hertel Nederland en Altrad Hertel België bundelen hun krachten Hertel staat op de leukste banenmarkt in Hellevoetsluis Nederlands team strijdt om eerste plek tijdens Internationale Beroepenwedstrijd Isolatie In Keulen Hertel mag ook bij derde locatie Avebe aan de slag Hertel groeit verder via nieuwe website Altrad results for the half year ended 28 February Hertel 5 jaar onderhoudspartner voor Emerald Kalama Chemical Nieuwe bedrijfsfilm van Altrad Services Hertel start met Electrical Tracing op Chemelot Innovatief zwevend platform succes bij AEB Amsterdam Trainee Arjwan Albu Rahl rondt cursus thermografie bijna perfect af OCI Nitrogen pakt warmteverlies aan via thermografisch onderzoek

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontdek als eerste de nieuwste vacatures.

Terug naar overzicht