Projecten - 40.000 kubieke meter steiger voor onderhoudsstop fabriek Fibrant

Hertel hielp mee tijdens een onderhoudsstop bij de caprolactamfabriek van Fibrant op het Chemelotterrein in Geleen. In opdracht van Sitech Services bouwden we onder meer 40.000 kubieke meter steigers met het nieuwe Plettac-materiaal.

“Tijdens de pre-turnaround bouwden wij de steigers op", blikt projectleider Stephan van Doorn van Hertel terug op de onderhoudsstop bij Fibrant. "Hierbij maakten wij gebruik van het nieuwe Plettac-steigermateriaal." 

Twee weken voor de fabriek werd stilgelegd, verwijderde Hertel isolatiemateriaal in delen van de plant. "En gedurende de drie weken dat de fabriek volledig buiten bedrijf was, hebben wij geconserveerd, gestraald, gepoetst, geborsteld en asbest verwijderd.” 

1 pleisterbehandeling

Vervolgens voerde Hertel in de post-turnaroundperiode de werkzaamheden in omgekeerde volgorde uit, zoals het aanbrengen van nieuw isolatiemateriaal en het demonteren van de steigers.“Tijdens de piek van het project waren er voor Hertel ruim 60 medewerkers aan de slag”, vertelt Stephan. 

De werkzaamheden zijn volgens Stephan bijzonder veilig verlopen. “Er zijn dagelijkse toolboxmeetingen gehouden. Daarin kwamen veiligheidsonderwerpen uitgebreid aan de orde. Bovendien is geprobeerd de communicatie over veiligheid samen met Fibrant, Sitech Services en Hertel op een zo’n hoog mogelijk niveau te houden, zodat iedereen meehielp om zo veilig mogelijk te werken." En met succes, blijkt uit de resultaten. "Ik heb tijdens het gehele project slechts 1 pleisterbehandeling gehad in het team.”

Vragen of meer info?

Neem contact op
Markt:
Chemie

Services:
Steigerbouw, Painting, Asbestverwijdering, Thermische-isolatie

Regio:
Geleen

Activiteit:
Steigerbouw, Painting, Asbestverwijdering, Isolatie

Periode:
2016